Bij de meeste kledingdruk of borduurbedrijven kunt u zelf kleding aanleveren om te laten borduren of bedrukken wel.

Bij ons ook. Maar LET OP! Niet alles kan geborduurd of bedrukt worden! Er kunnen beperkingen zijn.

Neem dus eerst contact op met uw drukker of borduurder voor advies. Daarnaast is het vaak voordeliger om de kleding of textiel ook bij de drukker of borduurder aan te schaffen omdat ze dan een totaal prijs kunnen maken en vaak/soms de meeste marge op het product en niet op de borduur of bedruk service zit.

In ons geval is het belangrijk om te weten; Wij vragen 20% toeslag voor de productie, wanneer wij de kleding of textiel niet zelf mogen leveren. Wij geven uiteraard garantie op het borduurwerk en/of de opdruk en op kleding welke door ons is geleverd. Wij kunnen geen garantie geven op de kleding die u zelf aanlevert. Dit geldt ook als er tijdens het borduren of het drukproces iets mis gaat, waardoor de kleding bijvoorbeeld onbruikbaar wordt, of u niet gelukkig bent met het eind resultaat. (

In principe kan alle kleding geborduurd worden als er maar genoeg ruimte is om te borduren en het borduurframe past.

Soms zijn er naden of zakken op de kleding en dan kan er op die plek niet geborduurd worden. Maar over het algemeen kan elk kledingstuk worden voorzien van een borduring.

Bedrukken is weer een ander verhaal. De te bedrukken kleding of textiel moet wellicht tegen hoge pers temperaturen kunnen, of er mag geen coating overheen zitten.

Zo kunnen allerlei technische beperkingen zijn die het bedrukken of borduren bemoeilijken of zelfs onmogelijk maken.

En wat te denken van brandveiligheid, ESD etc.

Door ESD ( Electro Static Discharge) kleding & textiel, brandwerende kleding & textiel en andere ISO en/of EN genormeerde en/of gefabriceerde en gecertificeerde producten te, bedrukken, te borduren en/of op andere wijze aanpassen / wijzigen / veranderen, verliest het de certificering. Sommige EDS kleding is daarnaast niet enkel antistatisch, maar ook brandwerend. Backing vlies
(noodzakelijk voor borduren) is echter niet brandwerend. De mate van brandwerendheid van kleding en textiel wordt door met naald en draad het product te bewerken en/of door gebruik van niet brandwerende garens, backingvlies, inkt, verf of andere borduur
en bedrukkingstechnieken en/of materialen, uiteraard gecompromitteerd.

Daar vallen wellicht oplossingen voor te bedenken, maar dat is misschien lastiger wanneer u de kleding al heeft. Eerst contact opnemen kan dus geen kwaad en veel leed besparen.

Wanneer u kiest om uw al aangeschafte kleding te laten bedrukken of borduren door de borduurshop, is het verstandig er rekening mee te houden dat wij garantie geven op;

 

• Borduurwerk
• Drukwerk
• Kleding
• Textiel
• Badges

 

En alle mogelijke andere producten indien deze door ons geproduceerd en/of geleverd zijn.

 

Wij kunnen geen garantie geven op de kleding die u zelf aanlevert. Dit geldt ook als er tijdens het borduren of het drukproces iets mis gaat, waardoor de kleding bijvoorbeeld onbruikbaar wordt, of u niet gelukkig bent met het eind resultaat. (zie ook artikel 4.6 in onze algemene voorwaarden)

 

Wij profileren ons als borduurder en drukker omdat wij ons hiermee onderscheiden van andere bedrijfskleding, promotionele kleding en werkkleding leveranciers. Daarnaast is ons bedrijf in 1998 ontstaan vanuit het borduurvak. Echter zijn de marges op borduren en bedrukken tegenwoordig zo minimaal, dat dat er geen ruimte over is voor het vergoeden van eigen kleding.
Wanneer u kleding aanlevert van tientallen of misschien zelfs honderden euro’s en er zou onverhoopt iets mis gaan, dan moeten wij op een order van enkele centen, vele euro’s vergoeden. Wij lopen daardoor een onevenredig hoog risico. Een risico welke de verkoper van de kleding/textiel niet loopt en welke niet te verzekeren valt.

 

Wij begrijpen dat dit vervelend is, maar hopen op uw begrip.

Hebben wij u bang gemaakt? Sorry, dat is niet de bedoeling. U heeft zelf al de kleding gekocht en u wilt dit door ons laten borduren, bedrukken of op andere wijze laten bewerken of personaliseren? Geen probleem, dat kan!

U kunt uw te borduren/bedrukken kleding of textiel naar ons sturen, maar wij kunnen het ook bij u laten afhalen.

Zorgt u er echter wel voor dat het duidelijk is dat het van u afkomstig is. Wij ontvangen regelmatig materialen waarvan wij niet weten van wie het is, omdat de afzender niet wordt genoemd. En dat kan voor vervelende misverstanden zorgen.

Wij zijn Busybees.promo, een handelsnaam van De Borduurshop BV.

Met drie decennia aan ervaring in onze branche staan wij garant voor deskundigheid en kwaliteit.

Busybees is de nieuwe, overkoepelende naam waaronder al onze voormalige websites — zoals o.a. deborduurshop.nl, badgesenpatches.nl, bedrukken-borduren.nl en logo-digitaliseren.nl — zijn samengebracht. Deze verandering zorgt, zo hopen wij, voor een duidelijker en meer gestroomlijnde ervaring voor al onze bezoekers en klanten.

author avatar
Maga Zzzine