Borduren is niet duur omdat het de meest duurzame optie is en over het algemeen goed blijft zelfs als de kleding waar het op geborduurd wordt al versleten is. Dat is met bedrukken niet zo. En dus is borduren in verhouding tot de draagbare tijd, goedkoper dan bedrukken. Niet duur, maar Borduurzaam!

Is borduren duurder dan bedrukken?
(Vaak wel, maar niet altijd)

Borduren is over het algemeen duurder dan drukken omdat het een arbeidsintensiever proces is en omdat een logo geprogrammeerd moet worden.

Net als alles wat een hoge kwaliteit heeft, is het in de aanschaf vaak wel duurder dan bedrukken. Wilt u ieder seizoen, of jaar, toch wat nieuws, of kiest u voor een goedkopere kwaliteit kleding, heeft u maar tijdelijk iets nodig, dan kunt u ook voor de goedkopere optie kiezen en dat is bedrukken. Het prijsniveau voor borduren varieert afhankelijk van de grootte en complexiteit van het ontwerp.

Een logo moet eerst omgezet worden naar borduurbestand. Het moet geprogrammeerd worden zodat de borduurmachine weet waar welke steken moet komen, de steekrichtingen, de kleuren etc. Dat programmeren (vaak logo kosten, digitaliseren of punchen genoemd) kost natuurlijk tijd en die tijd is niet nodig bij het bedrukken. Tijd = geld helaas. Bovendien nemen de kosten van borduren toe met de complexiteit van het ontwerp en de grootte van het te borduren gebied.

De kosten voor Het borduren zelf hangt af van de borduurtijd. Een borst logo is sneller te borduren dan een rug logo over de hele breedte van de rug. Ook hiervoor geldt; tijd + (meer) materialen = geld.

Zoals u ziet, het logo dat wij moeten borduren bepaalt de prijs. Daarom kunnen wij voor borduren geen prijs geven zonder dat wij het logo ontvangen.

Wij zijn Busybees.promo, een handelsnaam van De Borduurshop BV.

Met drie decennia aan ervaring in onze branche staan wij garant voor deskundigheid en kwaliteit.

Busybees is de nieuwe, overkoepelende naam waaronder al onze voormalige websites — zoals o.a. deborduurshop.nl, badgesenpatches.nl, bedrukken-borduren.nl en logo-digitaliseren.nl — zijn samengebracht. Deze verandering zorgt, zo hopen wij, voor een duidelijker en meer gestroomlijnde ervaring voor al onze bezoekers en klanten.

author avatar
Maga Zzzine