Wat is Bedrijfskleding?

Bedrijfskleding, ook bekend als corporate kleding, is kleding die (meestal binnen) een bedrijf of organisatie wordt gedragen als onderdeel van de bedrijfsidentiteit. Bedrijfskleding kan bestaan uit alles, van formele pakken tot informele T-shirts, en het is bedoeld om de bedrijfscultuur en waarden te onderstrepen. Bedrijfskleding kan ook bedrijfslogo’s, namen en afbeeldingen bevatten die het bedrijf vertegenwoordigen.

wat is bedrijfskleding

Wat is Promotionele Kleding?

Promotionele kleding is kleding die wordt gebruikt om een bedrijf, merk of organisatie op een specifiek moment of een specifieke plaats, meestal kortstondig, te promoten. Vaak tijdens evenementen zoals sportwedstrijden, festivals of beurzen om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten of als een manier om medewerkers te identificeren die werken voor het bedrijf of de organisatie. Promotionele kleding is een kosteneffectieve manier om een bedrijf of organisatie te promoten en te adverteren. Het kan variëren van T-shirts met logo’s tot caps en jassen met bedrijfslogo’s.

wat is promotionele kleding?

Wat is het verschil tussen bedrijfskleding en promotionele kleding?

Het verschil tussen bedrijfskleding en promotionele kleding is dat bedrijfskleding meestal voor de lange termijn is en promotionele kleding voor een specifiek tijdelijk gebeuren. Maar beide kunnen voor beide doeleinden worden aangeschaft. Het is een kwestie van keuzes; wilt u formeel en professioneel, of opvallend en een boodschap overbrengen, de kostprijs, het budget of wellicht wordt het uitgedeeld als geschenk. Toegegeven, de grenzen zijn vaag. Daarom; mail ons gewoon even waar u het voor nodig heeft, wij kunnen advies geven, de kleding leveren en voor u bedrukken of borduren. (of zelfs een combinatie van bedrukken en borduren mocht u dat wensen)

Wat is werkkleding?

Werkkleding is kleding die speciaal is ontworpen om te worden gedragen in een professionele omgeving waarbij men vies kan worden, beschadigingen kunnen ontstaan in de kleding, of waar een grotere mate van beveiliging nodig is. Het kan bestaan uit een uniform, overall, labjassen, PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen), enzovoort. Vaak betreft het verstevigde kleding, maar het kan ook bedoeld zijn om de eenheid en professionaliteit binnen een bedrijf te benadrukken en toch specifieke werkzaamheden uit te voeren.

Wat is werkkleding

Wanneer is werkkleding verplicht?

Werkkleding is verplicht wanneer de werkgever, op basis van de RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie), heeft vastgesteld dat beschermende kleding noodzakelijk is. Hoewel werkkleding niet wettelijk verplicht is, kan het wel opgenomen zijn in specifieke Arbowetgeving binnen bepaalde branches. Werkgevers dienen zich echter altijd aan goed werkgeverschap te houden, wat inhoudt dat zij moeten zorgen voor beschermende werkkleding die voldoet aan alle normen die gelden voor het betreffende beroep.

Kun je werkkleding verplichten?

Ja, werkgevers kunnen werkkleding verplichten als dit nodig is om risico’s tijdens het werk te verminderen. In bepaalde bedrijfstakken kan het dragen van werkkleding volgens de Arbowet verplicht zijn. Deze verplichting kan worden opgenomen in de arbeidsovereenkomst. Als de werkgever zelf geen werkkleding kan verstrekken, is het redelijk om deze te vergoeden. Is de werkgever verplicht werkkleding te verstrekken? Nee, hoewel de wet geen specifieke verplichting oplegt aan werkgevers om een bepaalde hoeveelheid kleding te verstrekken, wordt van hen verwacht dat zij zich als goede werkgevers gedragen, zoals vastgelegd in Artikel 7:611 van het Burgerlijk Wetboek.

Wie moet werkkleding betalen?

De kosten voor de werkkleding zijn voor rekening van de werkgever. Werkkleding is kleding die je nodig hebt voor je werk en die je normaal gesproken in je vrije tijd niet aan hebt. De beslissing om werkkleding aan te schaffen moet natuurlijk samen met de werkgever worden genomen. U kunt natuurlijk niet zomaar werkkleding aanschaffen en zonder meer verwachten dat de werkgever met de uitgekozen kleding akkoord gaat en daar voor zal betalen.

Waar moet goede werkkleding aan voldoen?

Goede werkkleding voldoet aan de EN ISO 13688 norm. Deze norm stelt eisen aan de pasvorm, ontwerp, materiaal, markering en maatvoering. Draagcomfort is natuurlijk ook een belangrijk uitgangspunt bij de aanschaf van werkkleding. Werkschoenen moeten makkelijk lopen, naadloos passen en ondersteunen bij langdurig staan en werken.

Welke normering bestaat er voor werkkleding / veiligheidskleding?

Werkkleding voorzien van één of meer ISO-normen draagt bij aan een veilige werkomgeving. ISO-genormeerde veiligheidskleding kan niet alleen bescherming aan medewerkers bieden, maar ook het product beschermen tegen (kruis)besmetting van voedsel, kortsluiting, enzovoort.

  • EN 343: Bescherming tegen neerslag, mist en grondvochtigheid.
  • EN ISO 11611: Beschrijft de minimumeisen voor werkkleding die de gebruiker beschermt bij kortdurend lassen of vergelijkbare processen met bijbehorende risico’s.
  • EN ISO 11612: Kleding voor bescherming tegen hitte en vlammen.
  • EN-ISO-20471: De Europese norm voor high visibility werkkleding.
  • EN 13034: Kleding die voldoet aan de vereisten voor beperkte bescherming tegen kleine spatten of een lichte nevel van chemische vloeistoffen.
  • EN 1149: Bescherming tegen elektrostatische eigenschappen. Antistatische werkkleding moet ook worden gedragen met andere antistatisch gevormde producten, zoals schoenen, onderkleding en ondergoed.
  • IEC 61482: Bescherming tegen thermische gevaren van elektrische vlamboog.

In sommige gevallen mag genormeerde kleding ook niet behandeld worden met een bedrukking, borduring of badge. Wanneer bijvoorbeeld racekleding wordt geborduurd, vervalt de certificering omdat de kleding dan niet meer volledig brandwerend is. In overleg is er vaak wel het één en ander mogelijk, zoals speciale inkten, garens en andere materialen.

Wij zijn Busybees.promo, een handelsnaam van De Borduurshop BV.

Met drie decennia aan ervaring in onze branche staan wij garant voor deskundigheid en kwaliteit.

Busybees is de nieuwe, overkoepelende naam waaronder al onze voormalige websites — zoals o.a. deborduurshop.nl, badgesenpatches.nl, bedrukken-borduren.nl en logo-digitaliseren.nl — zijn samengebracht. Deze verandering zorgt, zo hopen wij, voor een duidelijker en meer gestroomlijnde ervaring voor al onze bezoekers en klanten.

author avatar
Maga Zzzine