Wat is beter, borduren of bedrukken?

Borduren is duurzamer en van hogere kwaliteit, waardoor de initiële kosten hoger zijn dan bij bedrukken, dat meestal goedkoper is maar minder kwalitatief. De keuze hangt af van uw exacte behoeften, het beoogde doel, uw persoonlijke voorkeur, het beschikbare budget en de technische mogelijkheden.

Of bedrukken of borduren beter is, hangt af van wat u precies wilt bedrukken of borduren.

Als het gaat om een gedetailleerd logo of een kleine tekst, of als het maar tijdelijk is, dan is bedrukken meestal de beste en meest kosteneffectieve optie. Borduren is vaak mooier en duurzamer. Niet per se duur, maar wel duurzaam!

Wat beter is, is moeilijk te zeggen. Allereerst is het belangrijk wat u het mooiste vindt. Daarnaast spelen ook de technische mogelijkheden en natuurlijk uw budget een rol.

Voorbeeld:

Stel dat u een schilder bent en u schaft mooie witte schilderskleding aan. Afgezien van het feit of u als schilder echt dure kleding moet kopen, kunt u zich ook afvragen: “Wat als mijn kleding binnen twee weken al onder de verf zit? Wil ik dan voor de duurdere borduurtechniek kiezen?” Misschien vindt u het gewoon mooier? Of moet de kleding vaak heet gewassen worden? Dan kiest u misschien toch voor borduren boven bedrukken.

Ingewikkeld, hè? Maar wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze. Hierin ligt het verschil tussen simpelweg online kleding kopen, uw logo uploaden en klaar, en echt goed advies krijgen. Wat beter is, is niet altijd beter in uw specifieke situatie.

Elke situatie is uniek en daarom behandelen wij u ook als zodanig. U bent uniek en niet zomaar de volgende klant.

Borduren is duurzamer dan bedrukken en bedrukken is (meestal) goedkoper dan borduren. Borduurwerk blijft vaak van goede kwaliteit, zelfs als de kleding al versleten is. U hoeft alleen het waslabel van de kleding te volgen en binnenstebuiten te strijken. Bij bedrukken, dat meestal goedkoper is, moet u er goed op letten om de bedrukking goed te onderhouden.

Een bedrukking mag de eerste 48 uur niet gewassen worden. Wanneer u de kleding wast, doe dit dan binnenstebuiten en op een lage temperatuur, maximaal 40 graden, zonder bleekmiddel, niet chemisch reinigen, niet in de droogtrommel, en strijk de bedrukking niet direct maar binnenstebuiten.

Zelfs dan zal een bedrukking na verloop van tijd altijd van mindere kwaliteit worden. (Een bedrukking is als een sticker die buiten in weer en wind hangt en na verloop van tijd zal vervagen, ongeacht de kwaliteit van de bedrukking)

Dus het ene kost iets meer en gaat langer mee. Het andere kost iets minder maar gaat minder lang mee.

Wat is dan beter? Het gaat om de keuze die voor u de juiste is. Samen met u kunnen wij dat bepalen. De eerste vraag? “Wat vindt u zelf het mooiste?”

Kleding TIP:

Kiest u niet alleen voor borduren omdat u het mooier vindt, maar vooral omdat het duurzaam is, dan adviseren wij ook om duurzame kleding aan te schaffen. Dat is uiteraard vaak duurder dan promotionele kleding. Maar het is natuurlijk jammer wanneer u voor het betere borduren kiest en dat vervolgens op een basic kleding product laat zetten. Dan is de kleding wellicht na 50 wasbeurten al minder, maar het borduurwerk nog steeds mooi. En dat is toch jammer.

Wij zijn Busybees.promo, een handelsnaam van De Borduurshop BV.

Met drie decennia aan ervaring in onze branche staan wij garant voor deskundigheid en kwaliteit.

Busybees is de nieuwe, overkoepelende naam waaronder al onze voormalige websites — zoals o.a. deborduurshop.nl, badgesenpatches.nl, bedrukken-borduren.nl en logo-digitaliseren.nl — zijn samengebracht. Deze verandering zorgt, zo hopen wij, voor een duidelijker en meer gestroomlijnde ervaring voor al onze bezoekers en klanten.

author avatar
Maga Zzzine